Capoeira, wow, wat een sprongcapoeira op het strandCapoeira is een combinatie tussen een vecht- en danssport uit Brazilie.

Je hebt het vast wel eens gezien op straat of op de televisie. Sierlijke bewegingen en coole sprongen. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken waarbij de muziek erg belangrijk is. Daarom heeft de docent vaak een berimbau en een tamboerijn bij zich om het spel te leiden. Capoeira is dus een combinatie van muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen en reageren op die muziek. Maar… boven alles is capoeira een spel. Er is dus geen winnaar of verliezer.

Doel:

  • De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
  • De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deel nemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening te houden.

Doelgroep: groep 4 t/m 8

'Capoeira betekent voor mij fit-zijn, samen een groep zijn en streven naar beter.
Het spel is waar we het voor doen.'

Bel me

sollicitant ouder school