Dansen voor peutersPeuters op de dansvloer

De wereld is één grote ontdekkingsreis. Niet alleen voor Columbusachtige types en Marco Polo’s, maar voor alle nieuwsgierige, eigenwijze en ijverige peuters. Ze komen er plots achter wat de wereld allemaal voor hen in petto heeft. Lieveheersbeestjes, vrachtwagens en afstandsbedieningen staan plots in de spotlights. Ook qua motoriek gaat er een wereld voor hen open. Ze kunnen meer dan alleen lopen en kruipen. Huppelen, springen, rennen en rollen. Allemaal nieuwe mogelijkheden die ze maar al te graag uitproberen.

Rijden, rijden, rijden, in een wagentje

Jullie zitten in de auto. Op weg naar opa en oma. Dochterlief van zeven zit achterin, samen met haar broertje van drie. Jouw kleine meid praat de oren van je hoofd. Ze kan zo lekker babbelen. Jouw zoontje roept af en toe wat tussendoor en lacht om de gekke fratsen van zijn zus. Je hebt het ook weleens anders meegemaakt, dat de twee de haren uit elkaars hoofd trokken. Probeer dan maar eens een blik op de weg te houden én de ruzie te sussen. Vandaag is er vrede. Je zet een cd op met kinderliedjes en je ziet direct twee verrukte koppies in de achteruitkijkspiegel. Dochterlief zingt mee en waant zich in een roze glitterwereld. Jouw zoontje beweegt z’n schouders op en neer en zwaait zijn armen wild in de lucht. Zelfs zijn benen trappelen in de kinderstoel. Hij danst!

Dag lieve kijkbuiskindertjes

Je hebt je kinderen achter de tv geplant. Dan kun je ten minste even rustig het eten voorbereiden; worteltjes snijden, gehakt kneden en aardappels schillen. Natuurlijk houd je ook een oogje in het zeil, maar je weet dat ze het komende half uur nog wel even aan de buis gekluisterd zitten. Daarna komt mama thuis en kan jij zorgeloos de pannen op het vuur zetten. Je hoort vrolijke melodieën uit de woonkamer komen. Hoe uitbundiger de muziek op tv wordt, hoe minder stil de kinderen zitten. Armen in de lucht, stampende voetjes en knikkende kopjes. Ze voldoen uitstekend aan wat de aaibare personages op tv hen opdragen. Ze dansen!

Peuters dansen

Peuters ontdekken dat ze op allerlei manieren kunnen bewegen. Daarmee ontwikkelen ze ook hun motoriek. Daarom kunnen peuters bij ons komen dansen. We geven eenvoudige opdrachten en laten de kinderen zo vrij mogelijk. De één is de ander niet. Er zijn assertieve en verlegen peuters, soepele en iets minder flexibelere kinderlijfjes. Peuters vinden dansen leuk, maar wij vinden het ook leuk dat peuters dansen. Zo komt alles samen en leveren we een vrolijke bijdrage aan die geweldige ontdekkingsreis. Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken!