Tien originele activiteiten van SkillsforKidsSkillsforKids zou SkillsforKids niet zijn als het aanbod niet breed was. En met breed bedoelen we Breed, met een hoofdletter B. Scholen, ouders en kinderen kunnen kiezen uit meer dan tachtig activiteiten. Dat kunnen bekende vakken zijn zoals het bespelen van een instrument, theater voor beginners of balsporten, maar we bieden ook minder bekende activiteiten. In deze blog zetten we tien activiteiten in de spotlights.

1. Cursus veilig internet

Kinderen van nu groeien op me het internet. Gemiddeld zitten ze 2,5 uur per dag online. Het internet staat vol met boeiende informatie, leuke websites en spelletjes. Toch heeft het internet ook zijn minder leuke kanten. Er kunnen onveilige situaties ontstaan. We leren kinderen verstandig om te gaan met privégegevens en chatsessies. We behandelen thema’s als digitaal pesten en downloaden. Ons motto is namelijk ‘internet veilig, of internet niet’.  

2. Prentenboeken

Zoals gezegd weten kinderen precies hoe smartphones, tablets en computers werken. We leven in een digitaal tijdperk. Juist daarom halen wij de mooiste prentenboeken weer uit de kast. In 10 weken tijd behandelen we 3 of 4 prentenboeken, waar we interactief gebruik van maken. Op muzikale en creatieve wijze en het is ook nog eens goed voor de woordenschat.

3. Chinees leren

Het leren van de Chinese taal kan in de toekomst superhandig zijn! China wint terrein in Nederland, ook in de onderwijswereld. Precies daarom willen wij kinderen de mogelijkheid bieden Chinees te leren. Het is een lastige taal, daarom leren we de beginselen stap voor stap. We laten in deze lessen de Chinese cultuur ook niet achterwegen. Een leuk en leerzame cursus dus!

4. Druktechnieken

Al voor de Middeleeuwen hanteerden we verschillende druktechnieken. Het blijft nuttig en leuk om te doen! In onze cursus druktechniek maken we kinderen bekend met stempelen, sjabloneren, etsen, mono-, linoleum- en zeefdruk. Samenwerking is van uiterst belang. Het papier moet doodstil blijven liggen, niet teveel inkt! En niet te weinig! Samen kom je op de beste ideeën.

5. Smaaklessen

Kinderen staan er vaak nog helemaal niet zo bij stil. Bij het eten gebruiken we al onze zintuigen: we proeven, ruiken, horen, voelen en kijken. In deze cursus leren kinderen van groep 1 t/m 8 alles over het beleven van voeding. Met name van gezond en duurzaam eten. Durven ze nieuwe smaakjes te proberen? Wat doet eten met ons lichaam? Waar komt dat eten op je bord vandaan? Wat staat er op het etiket? Genoeg stof om over na te denken.

6. Maak een robot

Het klinkt wonderlijk: robots op je kamervloer. Deze activiteit maakt het mogelijk. Kinderen vanaf zes jaar kunnen al zelf een robotje maken! Nee hoor, daar hebben we geen onbetaalbare technieken en materialen voor nodig. Met een afwasborstel komen we al een heel end. 

7. Yoga

Yoga is er ook speciaal voor kinderen. Kinderen ontdekken de wereld en vangen talloze prikkels op. Ze leven in een drukke omgeving waar van alles mogelijk is. Het is best goed om af en toe weer even tot rust te komen. En vooral om een balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Op een speelse manier maken kinderen kennis met yoga.

8. Schoollied

Hoe leuk is het om als school een eigen schoollied te hebben! Samen met de kinderen maakt SkillsforKids een lied, eventueel met stoere rap ertussen en experimentele deuntjes. Uiteraard dragen de kinderen het lied op aan de school en aan de ouders. We nemen het ook op! Zodat iedereen een cd mee naar huis kan nemen.

9. Poppenspel

Het poppenspel bestaat al eeuwen en wij gaan vrolijk met deze speelvorm door. De poppen komen tot leven en praten erop los. Ze dansen, klappen en juichen. Daar zorgen de kinderen voor. Ze leven zich in en leren alles over het eeuwenoude poppenspel.

10. Volksdansen

Bijna ieder land kent wel een traditionele dans. Die kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Des te leuk om verschillende volksdansen uit te proberen! Daarbij leren de kinderen ook alles over traditionele liederen en muziek. Een mooie manier om kennis te maken met verschillende culturen.

SkillsforKids heeft nog veel meer in petto. Bekijk hier het volledige aanbod van activiteiten en cursussen.