Muziekles op de GelderlandschoolDocenten van SkillsforKids worden ook ingezet als (tijdelijke) docent op basisscholen. Op de Gelderlandschool in Den Haag werkt Mario, één van onze docenten, met veel plezier als muziekdocent. En daar is ook de school blij mee. “De leerkracht is zeer professioneel en heeft duidelijk ervaring en expertise met basis- en kunstonderwijs”, concludeert Anouk Nooteboom, cultuurcoördinator en leerkracht van groep 8.

De Gelderlandschool

De Gelderlandschool in Den Haag hanteert de OGO-visie. Ofwel Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Naar eigen zeggen had de afkorting ook kunnen staan voor Ontzettend Goed Onderwijs. De docenten houden extra rekening met de belevingswereld van de kinderen. Kinderen leren beter als ze daadwerkelijk begrijpen waar de lesstof over gaat. De school probeert zo meer inhoud te geven aan de te leren stof. Die belevingswereld kan nogal verschillen per kind. Op de Gelderlandschool zitten veel allochtone kinderen. Een rijke mix van verschillende culturen.

Kunst- en cultuuronderwijs

Kunsteducatie en cultuuronderwijs zijn waardevol, legt Anouk Nooteboom uit. Kunst en cultuur dragen bij aan de ontwikkeling van het kind. Het geeft net wat meer diepgang, precies waar OGO naar streeft. Kinderen leren creatief denken, creëren en scheppen. Ze leren alles over de Nederlandse cultuur, maar ook over culturen wereldwijd.

SkillsforKids

Bij de zoektocht naar een muziekleerkracht kwam de Gelderlandschool met SkillsforKids in aanraking. Onze docent Mario werd aangenomen als tijdelijke leerkracht voor het vak Muziek. Anouk Nooteboom reageert tevreden: “SkillsforKids is een goeie partner en toont betrokkenheid.” De docent past goed bij de Gelderlandschool, er is een klik. Dat is dan ook één van de eisen van SkillsforKids. Docenten inzetten die perfect passen bij een school. Het is belangrijk elkaar goed te leren kennen. Daarnaast zijn de docenten van SkillsforKids ervaren en deskundig. Goed onderwijs bereikt men onder andere door kwaliteit in te zetten. Dat onze docenten bekwaam zijn, ziet Anouk Nooteboom als de onderscheidende factor van SkillsforKids. Of ze nu muziekles geven, sporten, filosoferen of leren verhalen schrijven. Ieder vak wordt gegeven door een gepassioneerde en ervaren docent. Juist daarom is Anouk Nooteboom zeker van plan vaker beroep te doen op SkillsforKids. Als professionele en ideale aanvulling.