SkillsForKids is jarig!Hoera! SkillsForKids bestaat vijf jaar! Het eerste jubileum is een feit en daar zijn we best een beetje trots op. Vijf jaar geleden maakten Sandra en Marije een sprong in het diepe. Ze hadden een fantastisch idee, hoe dat zou uitpakken was nog een verrassing. Vijf jaar later werken er honderdveertig docenten voor SkillsForKids en kunnen klanten kiezen uit meer dan tachtig vakken. En SkillsForKids groeit nog steeds…

Hoe het begon

Sandra en Marije werkten op dezelfde school. Naast leerkracht hadden zij talloze andere functies en taken. Van bouwcoördinator, intern begeleider, zorg coördinator, brede school coördinator en lid van het managementteam. Sandra zette zich de laatste jaren in als brede school coördinator en zette zich op de school in voor LKP (het leerkansenprofiel). Het was een zware dobber om team, lesinhoud, bekwame vakdocenten en korte lijnen met de vele welzijnsorganisaties goed neer te zetten. Dit zorgde vooral bij de school voor veel frustratie. Zowel Marije als Sandra stonden op een punt in hun leven dat ze verder aan het kijken waren dan het onderwijs, om zodoende al hun kwaliteiten en interesses goed tot hun recht te laten komen. Maar omdat het hart van beiden toch bij kinderen, talentontwikkeling en onderwijs ligt, was de stap naar iets anders best lastig. Na een aantal gesprekken kwam het lumineuze idee om klagen om te zetten in daden en de grote stap te wagen om zelfstandige te worden. Best spannend om uit het vertrouwde onderwijs wereldje, als twee kersverse moeders, de stap te zetten om je baan op te zeggen en je eigen bedrijf op te gaan zetten. Maar op 12 maart 2010, waagden zij die stap, in hun middagpauze, naar de Kamer van Koophandel. En de grote stap naar een eigen bedrijf en het najagen van hun droom was geboren; SkillsForKids.

USP’s

De dames hadden drie USP’s : 1. Hun eigen onderwijservaring, 2. Ontzorgen: al het regelwerk uit handen nemen, ze kenden immers de pijn/werkdruk van een docententeam en 3. bekwame en gedreven docenten met een passie voor hun vak. Zo gezegd, zo gedaan. De docenten van SkillsForKids zijn divers, gedreven en hebben naast een vakopleiding vooral een passie voor hun vak en plezier in het overbrengen van hun kennis op kinderen. Scholen hebben het druk zat. Sandra en Marije nemen daarom veel werk uit handen, zoals de administratieve rompslomp, het onderhouden van contacten met docenten en ouders, het informeren en enthousiasmeren van de doelgroep en het opzetten van inschrijfmodules. We kunnen wel concluderen dat de dames zich trouw aan de doelen en eisen van SkillsForKids hebben gehouden.

Ambitieuze plannen

SkillsForKids richtte zich in eerste instantie op hun bekende werkterrein, de leerkansenprofielscholen. Daar kwamen algauw VSD, zomerschool en workshops voor de kinderopvang bij. SkillsForKids organiseert evenementen voor een jaarafsluiting of een schooljubileum, adviseert bij keuze voor de cursussen, zet onderwijservaring in en geeft kinderen de mogelijkheid om in hun vrije tijd creatief bezig te zijn. Nu SkillsForKids Den Haag heeft veroverd, is ook Rotterdam aan de beurt. En daar blijft het niet bij. Hierna staan Amsterdam en Utrecht op de agenda. Sandra en Marije vormen een ambitieus en energiek duo. Ze genieten met volle teugen, vieren vandaag feest en zijn nog lang niet van plan te stoppen. Proost!