Warm koken, koud kunstje



roodharig meisje met koksmuts opHanden gewassen? schorten om? liggen de recepten klaar? ingredienten gecheckt? Dan kunnen we nu aan de slag.

In een professionele keuken gaan de kinderen als een echte kok aan het werk. Naast het leren bereiden van simpele gerechten leren de kinderen 'en passant' het volgende;

1. Smaak
Wat is smaak? Welke zintuigen heb je? Durf je nieuwe soorten eten te proeven?

2. Gezond eten
Waarom heb je eten en drinken nodig? Waarom heeft je lijf meer aan fruit en brood dan aan chips en roze koeken?

3. Voedselproductie
Welke weg heeft je eten afgelegd voor het op je bord tercht kwam? Hoe zit het met eten en duurzaamheid?

4. Consumentenvaardigheden
Wat kun je in de winkel kopen? Wat staat op het etiket?

Doelgroep: groep 5 t/m 8


Bel me

sollicitant ouder school